Ali SEMİN

@ BİLGESAM Araştırma Koord.

Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini Gazi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamlayan Ali Semin, doğduğu yer olan Irak’ta çeşitli medya kuruluşlarında çalışmıştır.

Sonrasında Türkiye’ye gelerek Politik Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin (POLSAR) Ortadoğu Çalışma Masasında görev aldı. Daha sonra Stratejik Düşünce Enstitüsü’nün Ortadoğu-Afrika Masasında analist olarak faaliyet gösterdi. 2011 yılında BİLGESAM’a geçerek Ortadoğu Araştırmaları Uzmanı olarak çalışmalarını sürdürdü. Ali Semin, 1 Eylül 2015 tarihinden beri Araştırma Koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Çalışma alanları; Irak ve Suriye, güvenlik ve terörizm, Ortadoğu siyaseti ve Körfez ülkeleridir.

Talks